A3 posters l riso l beperkte oplage

Keuze tussen 2 A3 posters l elk in een oplage van 40 l op dik papier l gesigneerd en genummerd

De posters zijn iets kleiner dan A3: ongeveer 28,5 cm op 40,2 cm.

Keuze tussen:
- Oranje poster "lala pfff. vat het leven eigenlijk ook wel samen."
- Paarse poster "lauwe liefde fluistert ze, is slordig leven"

In beperkte oplage riso* gedrukt in Printstudio 868, een niet-toxisch grafiekatelier in Gent.

* Maar euh wat is riso? Riso printing (of risograph printing) is een druktechniek die oorspronkelijk uit Japan komt. Het is een combinatie van fotokopiëren en zeefdrukken, en dus een ideale techniek om posters in kleine oplages te drukken. Riso printing is een duurzaam proces, omdat er nauwelijks warmte vrijkomt en er weinig energie bij wordt gebruikt. Bovendien is de inkt gemaakt van sojabonen. 
De risograph machine print één kleur per keer, in heldere, felle en semi-transparante kleuren, gebaseerd op een sjabloon dat met de computer gemaakt is. Wil je meerdere kleuren, dan moet je het papier dus meerdere keren door de machine laten gaan. Dit is hier gebeurd met de paarse poster: dit paars is een combinatie van roze en blauw. Omdat de tinten licht transparant zijn, ontstaat op plekken waar de kleuren overlappen een nieuwe kleur. De kunst is om hiermee te spelen en op die manier beelden te creëren. Het leuke van het resultaat is dat het nooit helemaal hetzelfde is: de imperfecties maken riso printing tot wat het is.

Ontwerp door Arthur De Keyser.

Door de gebruikte druktechniek is elke poster uniek en zijn er lichte variaties in kleurintensiteit.

Heeeel welkom om de poster gratis te komen ophalen bij mij in Gent. Dat kan iedere woensdag tussen 17u en 19u en bespaart jou de verzendingskosten, en mij de stress van het opsturen. Bij het bestellen bij verzendmethoden gewoon "afhalen bij Ruth in Gent" aanduiden.

OPGELET: als je een poster koopt en voor verzenden kiest, moet je de poster afzonderlijk kopen en kan je die dus niet combineren met andere producten, omdat ik de poster in een speciaal daarvoor voorziene envelop moet opsturen. Je mag uiteraard (en graag) nog producten kopen, maar dan moet je twee aparte bestellingen plaatsen.

Kies een variant:

30,00 €
Prijs Incl. BTW