Ik probeer de zinnen te schrijven die je zou onderstrepen in een boek.

Dit is de webwinkel van Ruth Van de steene. 

Ik ben een Gentse schrijfster en activiste voor een zachter leven. Ooit behaalde ik een rechtendiploma, nu probeer ik zoveel mogelijk moois te doen met mijn Parkerpen. Je vindt op deze website wat ik maak met mijn schrijven. Alles passeert langs mijn handen, van de zinnen tot de postpakketjes.

Ik hou er enorm van om originele producten te maken met mijn woorden en werk daar soms voor samen met mooie makers zoals illustratoren en vormgevers.

Zie je liever wat ik maak eerst in levende lijve? Deze winkels verkopen een selectie van mijn producten.

De foto's op deze website zijn (c) Liza François, Sylvie Walravens, Arthur De Keyser, Laurens De Boeck, Emma Filippides en Ruth Van de steene


(c) Liza François
(c) Liza François

Anderen over mijn werk

"Ruth Van de steene is een briljant schrijfster. (...) Vaak klap ik in het midden van de nacht mijn laptop open, op zoek naar nieuw werk van haar, als een fan, en gil dan bijna van blijdschap als er iets nieuws is binnengekomen."

- Vitalski in VERZIN, 2023

"Bijzonder zijn haar woordspelingen, die ervoor zorgen dat het ultrakorte gedicht een heel hoofdstuk uit de roman van het leven wordt. Als je als lezer tenminste met het woord verder wílt spelen. (...) Mooi is ook de humor die Ruth er altijd op een of andere manier weet in te brengen, hoe kort ook. Door de woordspeling in een bijzondere context te plaatsen of ze net iets anders te formuleren. Zalig. Ja, ik geloof Ruth graag op haar woord. Ze is o zo mooi lui!"

- Geert De Kockere, schrijver

"Taal hoeft niet bombastisch te zijn om sterke beelden op te roepen. Dat betekent echter niet dat het eenvoudig is om met weinig woorden veel vertellen. Maar in die kunst lijkt Ruth Van de steene net heel bedreven."

- Dimitri Verbelen, schrijver